Utförsäkringsreglerna ändras inte – trots riksdagsmajoritetens vilja


Utförsäkringsreglerna ändras inte – trots riksdagsmajoritetens vilja
/ 11 404 Underskrifter ( 8729 unika IP-adresser) Inlagt den 2011-11-30
Startades av : Rune Blixt /

En majoritet i riksdagen tycker att regeringen ska ändra de hårda reglerna för när sjuka ska tillbaka i arbete. Det är den uppmärksammade 180-dagarsregeln som handlar om att sjuka prövas mot hela den vanliga arbetsmarknaden efter sex månader. Det är ett ovanligt ställningstagande eftersom vi är vana vid att en regering oftast fullföljer riksdagens beslut men här är det uppenbarligen viktigare för regeringen att fortsatt ha kvar tuffa regler i sjukförsäkringen.
Skriv på namninsamlingen om du tycker att reglerna i utförsäkringsreglerna skall ändras. Det här är en fråga som berör oss alla oavsett hur vi röstar, så det borde ligga i allas intresse att få humanare regler i sjukförsäkringen. Sjuka ska givetvis ges en möjlighet att komma tillbaka till ett värdigt och tryggt liv i den takt som behövs, det har vi faktiskt råd med i Sverige, jag bryr mig, gör du?

Det är förfärliga tragedier som har drabbat sjuka och anhöriga på grund av de hårda reglerna i sjukförsäkringen och det måste vi hjälpas åt att stoppa, för vi vet aldrig när vi själva kommer att drabbas.

Hjälp till att sprida namninsamlingen till allt och alla.

Mvh
Lena Karlsson & Rune Blixt
(Klicka på rubriken för att skriva under)

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *