Det pågår en tragedi i Sverige just nu Protestera.org


Det pågår en tragedi i Sverige just nu
Protestera.org

“Utförsäkringen av sjuka är ingen ny företeelse, den har pågått i det tysta under många år och många sjuka har därför hamnat mellan stolarna utan någon som helst rehabilitering eller hjälp.

Oavsett vilken partitillhörighet vi har, så måste vi väl ändå ha så mycket kurage att vi kan säga ifrån när våra politiker och försäkringskassan gör uppenbara fel som får förödande konsekvenser för människor. Om meningen med denna reform var god, då har något gått väldigt snett. För det som pågår nu är rena övergreppet på sjuka människor som inte kan, eller ges möjlighet att, försvara sig. Det är verkligen en tragedi som pågår och ansvaret ligger såväl hos alla våra politiker, oavsett partifärg, som hos försäkringskassan.

Vi, våra barn och barnbarn kommer någon gång i livet att drabbas av det som pågår just nu om inget görs. Att tro att man ska få leva ett helt liv utan att någon gång i livet bli sjuk, drabbas av olycka eller tragedier är att hoppas på för mycket, för tyvärr sker något av detta varje dag och då vill i alla fall jag och säkert många andra att vårt skyddsnät fungerar och det oavsett vilket parti som håller i rodret – det är väl ändå inte för mycket begärt av våra politiker och försäkringskassan?

Om jag vore politiker eller någon ansvarig på försäkringskassan, skulle jag må mycket dåligt och känna mig minst sagt skamsen för det man har ställt till med. Det råder väl inget tvivel om att försäkringskassan just nu bestämmer över människors liv? Det är inte fuskare man jagar, utan sjuka människor med giltiga läkarintyg. Hur många ska behöva drabbas innan ansvariga griper in och rättar till bristerna�?

Vilken människosyn tycker du ska råda och hur vill du bli bemött om du skulle bli sjuk? Du bör nog ställa dig den frågan, för om du läser de berättelser som finns här och på RESURS hemsidan (Respekt för de Sjukas Rätt i Samhället) så kommer du att förstå varför jag ställer den. Det är en tragedi hur sjuka far illa i vårt samhälle idag.

Jag är aktiv medlem i RESURS och varje dag strömmar det in människor som far mycket illa. Det finns bara en sanning i detta politiska rävspel som pågår och det är de utsattas berättelser. Det måste bli ett slut på det här, för vi kan väl inte ha politiker och en försäkringskassa som skickar sjuka människor till arbetsförmedlingen eller tvingar dem bli hänvisade till socialen. Jag vill nog påstå att det är en katastrof det som pågår idag.

Politikerna pratar om att ge de sjuka och utförsäkrade en chans, men hur ser verkligheten ut på arbetsmarknaden och hur upplever arbetsgivarna denna chans som sjuka ska få? Kan det vara så att denna chans som politikerna vill ge de sjuka och utförsäkrade inte har någon förankring hos arbetsgivarna eller står arbetsgivarna med öppna armar och tar emot sjuka människor på sina arbetsplatser?

Hur kan det komma sig att en del sjuka tycker att de har fått hjälp, medan vissa känner sig fullständigt överköra av Försäkringskassan. Handlar det om tur beroende på vilken handledare man får, och kan det vara så att vissa handledare vägrar följa de regler som gäller idag? I så fall ska dessa handledare ha en stor eloge som ser det omänskliga i dessa regler och även de försäkringsläkare som gör detsamma.

Om man prioriterar ungdomar och friska arbetslösa till de arbeten som finns och inte tvingar ut sjuka på arbetsmarknaden utan istället ger dem den rehabilitering de behöver, så tror jag nog att framtiden så småningom kommer att se ljus ut för alla.”

/Namninsamlingen är asvlutad/

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *